Sveriges bästa vinbarer

Är du en riktig vinälskare som drömmer om att få uppleva några av de bästa vinerna i landet? Då har du kommit helt rätt. Att ha en kärlek för den fruktiga drycken är du inte ensam om, men det är långt ifrån alla som tar sitt vinintresse till en högre nivå.

I Sverige finns det gott om bra och fina vinbarer att välja mellan, men vill du vara säker på att det är de absolut bästa du sätter din fot i ska du kolla in vår lista här nedan. Har du inte möjlighet att ta dig land och rike runt kan du även besöka Grapevine för att se deras utmärkta sortiment. Här hittar du allt från välsmakande amarone till Hola MZ Rosé by Måns Zelmerlöw. Du kan även hitta smakrika recept så att du kan kombinera din favoritmåltid med ditt favoritvin. Allt på ett och samma ställe.

Topp 10 bästa vinbarerna

Om det då är en vinbar du vill besöka för ett glas amarone, vilken ska du då satsa på? Här nedan listar vi Sveriges bästa, mest serviceinriktade vinbarer med så stora sortiment som du bara kan drömma om:

1. Harlequin by Hunger & Törst, Umeå

2. Folii, Stockholm

3. Ambar Vinbar, Stockholm

4. Barsac Mat & Vin, Göteborg

5. E&G, Stockholm

6. Wine Mechanics, Göteborg

7. Kyrkogatan fem, Lund

8. Swedish Wine Center, Malmö

9. Ava Vinbar, Malmö

10. Julie, Malmö

Vi valde att lista vinbarerna i de något större städerna. Orsaken till detta är helt enkelt att det är i storstäderna som många vinfantaster väljer att öppna sina restauranger och barer. Dessutom är det inte ovanligt att man har nära till någon av städerna som är listade ovan. Om så inte är fallet kan du alltid boka in en vin-weekend med en god vän och uppleva en riktig härlig smakresa.

Rekommenderade artiklar