Förutom att maten är viktig på en restaurang är det minst lika viktigt att du har ett bra utbud på olika typer av drycker. I den här delen får du några exempel på drycker som vanligtvis finns i utbudet på en restaurang.

Vin

Att dricka ett glas vin till maten kan vara väldigt gott. Det finns ett flertal olika typer av viner att välja bland. Kort sagt delas de in i fyra olika grupper: rött, vitt, mousserande och rosé. Olika sorters viner passar till olika typer av mat. Rött vin passar till exempel bäst till kötträtter och vitt vin passar bäst till fiskrätter.

Öl

Något annat som folk frågar efter att dricka till maten är öl. Det finns ett brett spann även på öler och de delas in i flera kategorier, till exempel lager, ipa och ale. Sedan kan de ha lite olika färg, ju ljusare öl desto snällare smak.

Alkoholfria alternativ

Sedan är det viktigt att du har ett bra utbud på alkoholfria drycker. Det kan till exempel vara en bra idé att ha olika läsksorter. Men det ska också finnas vatten, både stilla och bubbel. Sist men inte minst kan barn vilja ha mjölk eller en festis.

Rekommenderade artiklar