Maträtter på menyn

Att välja vilken typ av maträtter som ska finnas på menyn är inte det enklaste. En del restauranger riktar in sig på en särskild typ av matlagning, till exempel nordisk medan andra väljer att blanda maträtterna.

Matinspiration från världens alla hörn

Det finns en hel värld med goda maträtter och du kan inspireras av traditionell matlagning från hela världen när du sätter menyn till din restaurang. Du kan till exempel ha en Italiensk restaurang med olika typer av pastarätter och pizzor. Men du kan också inspireras av andra kök, till exempel det asiatiska köket. Det viktigaste när du bestämmer vilken typ av maträtter du ska ha på menyn är att du känner till råvarorna och följer landets eller världsdelens traditionella matlagning. Men du ska inte heller vara rädd för att sätta din egen prägel på maten.

Svensk husmanskost

Sedan kan du också rikta in dig på att servera typisk svensk husmanskost. I det svenska köket tar vi tillvara på de råvaror som finns lokalt och anpassar maten efter varje årstid. Sedan finns det en rad klassiska svenska maträtter. Till exempel köttbullar, biff Rydberg och olika typer av fiskrätter.

Rekommenderade artiklar