Restauranger i världen

Om du befinner dig ute i världen och utanför Sveriges gränser finns det ett flertal restauranger du ska se till att besöka. Dessa restauranger är omtalade över hela världen och finns på topplistan över världens bästa restauranger och de har blivit belönade med en och annan stjärna i Michelinguiden.

Noma

Noma är Danmarks stolthet och ligger etta på många topplistor om världens bästa restauranger. Den har blivit belönad med ett flertal stjärnor i Michelinguiden. René Redzepi heter dess ägare och restaurangen invigdes år 2003. På Nomas meny finner du nordiskt inspirerade maträtter som är framtagna på ett kreativt och innovativt sätt.

Central

I Lima vilket är Perus huvudstad finner du en annan populär restaurang vid namn central. Restaurangen invigdes år 2008 av ägaren Virgilio Martínez Véliz. På centrals meny finner du typiska peruanska maträtter. Den anses vara Sydamerikas bästa restaurang och ligger på topplistan bland världens bästa restauranger.

Asador Etxebarri

I norra Spanien i orten Atxondo finner du en annan av världens mest omtalade restauranger. På denna restaurang har man lagt det stora fokuset på grillen där restaurangens maträtter tillagas. Det här är alltså en restaurang för dig som älskar grillad mat. Restaurangen invigdes år 1998 av Victor Arguinzoniz som har fått det passande smeknamnet grillkungen.

Odette

Om vi riktar våra blickar mot Asien och Singapore finner vi en annan av världens mest omtalade restauranger vid namn Odette. Restaurangen invigdes år 2008 och ägaren heter Julien Royer. På restaurangens meny hittar du maträtter som är en blandning mellan det asiatiska köket och det franska. Sedan restaurangen öppnade har den varit välbesökt och omtalad, kanske för att den har tre stjärnor i Michelinguiden.

Rekommenderade artiklar